CONVERSACIONES CON…

Barcelona, 6 d’octubre de 2015. Fira de Barcelona. Com principal novetat d’aquesta edició, la Setmana Mundial de l’Agent i Corredor d’Assegurances del Col·legi de Mediadors d’Assegurances de Barcelona va obrir amb la celebració de “Conversaciones con…”, nou tallers, simultanis, de debat i diàleg. Cada una de les companyies Allianz, ARAG, AXA, Fiatc, Generali, Grupo Catalana Occidente, Liberty, Reale i Zurich es van encarregar d’organitzar un d’ells. Cada un de diferent temàtica i caràcter, acord amb la companyia responsable i amb els ponents per elles escollit. Però tots sota el paraigua comú del lema “Estratègia i posicionament de les entitats asseguradores davant la multicanalitat: Qué aportem a la mediació?

ALLIANZ: VALOR DIFERENCIAL DE LA MEDIACIÓ D’ASSEGURANCES

Encapçalat per Iván de la Sota, el seu conseller delegat, Allianz ha desenvolupar un taller d’anàlisis sobre quin hauria de ser el posicionament de la mediació en un entorn de major multicanalitat, destacant el valor diferencial del canal mediador. El conseller delegat va recordar que “tendim a dissenyar productes de dins a fora i això ha de canviar: hem de fer-los de fora a endins”, fent una crida a conèixer i escoltar millor al client i les seves necessitats.

Juntament a Iván de la Sota, van estar presents i van participar altres alts càrrecs de l’entitat, a més de comptar amb la presència com ponent del mediador Francesc Santasusana.

ARAG: PRODUCTES ESPECIALITZATS I VENDA PERSONALITZADA

ARAG ha plantejat un taller de debat sobre productes especialitzar. Les especificitats dels productes de Defensa Jurídica, assenyalen des de l’entitat, fan imprescindible que la venda es produeixi amb l’assessorament d’un professional de l’assegurança. Per establir un debat real i directe, Marià Rigau, CEO, i Juan Carlos Muñoz de Sentmenat, director Comercial de l’entitat, acompanyats per Elena Jiménez de Andrade, mediadora i presidenta del Col·legi de Mediadors de Madrid, es van posar a disposició dels mediadors assistents per respondre a les seves preguntes sobre qüestions operatives i de millora sobre l’entitat, els seus productes i serveis.

AXA: EL REPTE TECNOLÒGIC I PRODUCTES ESPECIALITZATS

Els diferents enfocaments i models d’èxit en la gestió de serveis a través de la tecnología i la especialització han centrat el taller d’AXA, que ha analitzar com compartir i analitzar les sinergies existents entre les accions digitals i els esquemes de mediació tradicional. Entre els responsables de l’entitat que han estat presents, el seu conseller delegat a Espanya, Jean Paul Rignault, així com Javier Jiménez, director territorial Grupo AXA a Catalunya, amb la presència del mediador Pere Prats.
Així, l’entitat va analitzar per als mediadors presents les oportunitats de millora de negoci que els hi aporta la tecnología com, per exemple, una base de dades ben qualificada.

FIATC: L’APORTACIÓ DE LA MEDIACIÓ EN LA RELACIÓ AMB EL CLIENT.

L’objectiu del taller de Fiatc, ha estat resaltar el valor que aporten els mediadors en la venda i la gestió, identificant l’especialització en funció de productes i diferents tipus de mediadors; tot això en el marc i amb la filosofia d’una mutua. Per això, el taller es va plantejar coma una taula rodona en la van dialogar i debatre els mediadors Josep Costa, Jordi Ribé, Josep María Galilea i Javier Navarro, moderats en aquest cas per Santiago Gómez Sanz, director Comercial de Fiatc. Entre els temes tractats, l’entorn econòmic, els nous mercats i altres canals comercials, així com de l’estratègia i aposta de l’entitat per els canals de distribució, actuals i a mig termini.

GENERALI: LA TRANSFORMACIÓ DIGITAL: MITE O REALITAT. CONSEQÜÈNCIES PER A LA MEDIACIÓ

Generali considera que la distribució per mitjà d’agents i de corredors professionals té un gran futur si sap com transformar-se i adaptar-se a un consumidor que està variant els seus hàbits de compra degut a l’ús de la tecnologia. Per això, va centrar el seu taller en explicar com han traçat un pla de negoci basat en tres eixos fonamentals (innovació tecnològica, experiència del client i eficiència), que permetin dotar a la seva mediació de les eines i capacitats necessàries per adaptar-se en aquest nou entorn. En la seva intervenció Santiago Villa, conseller delegat de l’entitat, recordava que ja existeix la tecnología que aporta eines necessàries per millorar i va explicar els passos que es poden donar en el sector per assolir èxits en aquesta línia.

GRUPO CATALANA OCCIDENTE: LA PROPOSTA DE VALOR DE LA MEDIACIÓ D’ASSEGURANCES

Catalana Occidente ha participat en aquesta sessió com Grup, representat a través de les seves principals companyies, Seguros Catalana Occudente i Plus Ultra Seguros, en les persones de Luis Estrella, director Comercial de la primera, i Luis Vallejo, director Comercial de la segona. Ambdós acompanyats per Ignacio Álvarez, conseller delegat del grup. En les seves intervencions, els representants del Grup Catalana Occidente han destacat la proximitat, la interacció personal i la vocació de servei característics de la mediació com elements que aporten valor afegit a l’activitat asseguradora. Per aquesta raó, assenyalaven, “la mediació és fonamental en la nostra cadena de valor”, destacant el fet de que aquest canal constitueix un element clau i diferenciador de la seva estratègia empresarial.

LIBERTY SEGUROS: ELS NOUS CLIENTS I LA TRANSFORMACIÓ CULTURAL

El nou client no es únic, ha assenyalat Enrique Huerta, CEO de Liberty, en la seva intervenció; existeixen molts tipus de nous clients, amb moltes característiques diferents. També les relacions dels clients amb les companyies han canviat, passant a un tipus de relacions més col·laboratives, ha afirmat. “I em pregunten”, assenyalava Huerta, “quan deixarem de canviar. Mai!, els hi dic, seguirem canviant i adaptant-nos sempre”. Aquesta transformació passa per entendre millor les necessitats d’aquests nous i diferents clients, implementant aquelles eines i canals que siguin necessaris per una millor comunicació. A més de Huerta, es va comptar amb la presència d’Álvaro Iglesias, director Comercial de Mediadors i el mediadors Àngel Vila, Oriol Mayol, Santi Rovira, Xavier Vallvé i Xavier Vallve Navarro.

REALE: COMPANYIA/MEDIACIÓ DE CARA AL CLIENT

Partint de la base d’anàlisi del client actual, Reale Seguros s’ha ocupat de definir en aquest taller com és el client futur i quines necessitats demanda. Per això, el seu taller va comptar amb la presència de Javier Espinosa, director Comercial de l’entitat, i Rafael Calderón, director Canal Corredors/Associacions. També va estar a l’estrat Domingo Lorente, secretari general del Consejo General.

Els responsables de l’entitat es van posar a disposició dels mediadors assistents i van establir amb ells un diàleg sobre aquelles necessitats del client de l’avui i del demà i com satisfer-les.

ZURICH: EL MERCAT D’EMPRESES, ZURICH I LA MEDIACIÓ: UNA APOSTA D’ÈXIT I DE FUTUR.

Zurich entén que el mercat d’empreses és un dels negocis amb més potencial de creixement i on els mediadors i les asseguradores poden fer més tangible la seva diferenciació i la seva aportació de valor. Per això, com experta en aquest àmbit, l’entitat ha centrat en ell el seu taller, desvetllat com vol fer créixer la companyia en aquest mercat de la mà dels mediadors. L’aspecte internacional ha tingut gran importància en ell ja que, segons van recordar, l’entitat està invertint fortament en serveis internacionals. “No només venem coneixement i experiència asseguradora” apuntava Julián López Zaballos, CEO del Grupo Zurich a Espanya, “venem coneixement del país al que van les empreses dels nostres mediadors”. A més López Zaballos han intervingut Jordi Pagés, director Cliente, Marketing i Distribució o Joaquin Martínez, Head of Corporate Customers & Strategic Brokers.

FOTOGRAFIES DE LA 41a LA SETMANA MUNDIAL