Programa

La longevitat és un dels grans reptes que té plantejats la nostra societat i que necessiten el compromís de tots. La combinació d’una esperança de vida més gran, amb la cronificació de malalties que abans eren mortals, i l’envelliment continuat de la població a causa de la baixa natalitat ens condueix a una situació que requereix respostes.

La societat està prenent consciència de les múltiples implicacions que es deriven d’aquesta situació sense precedents en la història de la humanitat. Un desafiament amb majúscules, però també una gran oportunitat. El sector assegurador està cridat a tenir un protagonisme destacat en aquest nou context. Una vida més llarga implica, entre altres coses, una major previsió.

Per tractar aquesta qüestió, la Setmana Mundial de l’Agent i el Corredor d’Assegurances comptarà aquest any amb la presència de l’economista interdisciplinar José Antonio Herce, un dels principals experts en longevitat i pensions de parla hispana. Amb més de trenta anys d’experiència en la docència com a professor d’Economia a la Universidad Complutense de Madrid, va pertànyer al Cos de Titulats de la Unió Europea i també ha dirigit la Fundación de Estudios de Economía Aplicada (FEDEA). Herce forma part del Foro de Expertos del Instituto Santa Lucía de Ahorro y Pensiones, presideix el Consejo de Expertos del Instituto BBVA de Pensiones i es membre del Global Advisory Board del Center for Financial Education and Capabilities del BBVA. Com a escriptor ha realitzat nombroses publicacions a revistes acadèmiques nacionals i internacionals i ha escrit diverses monografies. És llicenciat i doctor en economia per la Universidad Complutense de Madrid i  Master of Arts en economia per la Universidad de Essex (Regne Unit). Està centrat en temes de longevitat i les relacions entre aquesta i els canvis socials, els estils de vida i el canvi tecnològic. Es declara un obsessionat amb la revoclució digital, la longevitat i l’ “Espanya buida”.

Posteriorment, es celebrarà un debat amb la participació de membres de l’alta direcció de les principals companyies asseguradores en què s’analitzarà amb més detall com s’està preparant el sector per donar resposta als reptes d’aquest futur imminent en què tots viurem més i , si pot ser, confiem viure millor.

Horaris

17:30h. Arribada i acreditacions dels assistents

18:00h. Inici de l’acte institucional

            Benvinguda del president del Col·legi

            Homenatge als Col·legiats de Mèrit

            Acte d’entrega de premis

            Conferència José Antonio Herce.

  Debat alta direcció

21:00h. Cóctel – sopar

23:30h. Finalització Setmana Mundial 2019